Monthly Archives: Prill 2021

Praktika të këqija mediatike: Reportimi për shqiptarët

Kjo video nga Shkolla e Gazetarisë në Novi Sad është pjesë e një serie brenda projektit 'Mbulimi mediatik i ekstremizmit të dhunshëm dhe terrorizmit; pjesëmarrësit komentojnë për praktikat e këqija mediatike gjatë raportimit rreth grupeve të ndryshme sociale – shqiptarëve, kroatëve, grave, dhe atyre me pikëpamje të ndryshme politike. https://www.youtube.com/watch?v=VrcVAVomRyg

2021-04-27T21:02:16+00:0027 Prill, 2021|video al|0 Comments

Masa Glusica: 44.3% e të rinjëve në Mal të Zi nuk duan të vaksinohen

Vaksinimi është mënyra më e mirë për të ndaluar pandeminë sipas 69.7% të të rinjëve në Mal të Zi, por 44.3% nuk duan të vaksinohen sipas studimit të fundit nga OJQ-ja malazeze, Qendra për afirmimin dhe zhvillimin e të rinjëve. https://www.youtube.com/watch?v=U9rMBz-CBJY    

2021-04-27T21:01:23+00:0027 Prill, 2021|video al|0 Comments

Politika dhe incidentet, temat e vetme të përbashkëta në rajon

A i informon sa duhet media kosovare qytetarët për lajmet rajonale? A është interesuar ndonjëherë rajoni për ndonjë gjë tjetër përveç politikës dhe incidenteve në lidhje me Kosovën?  Gëzim Baxhaku, gazetar dhe publicist, shpreh pikëpamjet e tij për Fqinjësinë. https://www.youtube.com/watch?v=uIe6Eey2fiM

2021-04-27T21:00:17+00:0027 Prill, 2021|video al|0 Comments

Imunizimi masiv në Maqedoninë e Veriut

Në Shkup, në Qendrën Sportive Boris Trajkovski, ka filluar imunizimi masiv kundër Koronavirusit. Faza e parë do të fokusohet tek qytetarët e grupeve të ashtuquajtura kritike: policia dhe ushtria, zjarrfikësit, mësuesit, dhe gazetarët. https://www.youtube.com/watch?v=dYKW8B1XFSs

2021-04-27T20:59:51+00:0027 Prill, 2021|video al|0 Comments

Nikola Burazer, Beograd: Media – pengesë apo mundësi për harmoninë rajonale?

Skena e medias në Ballkanin Perëndimor është një faktor shumë i rëndësishëm që do të ndikojë faktin nëse njerëzit në rajonin tonë e perceptojnë njëri-tjetrin si armiq dhe kërcënim, apo nëse do ta lëmë pas këtë diskurs. Nikola Burazer Megjithëse Ballkani Perëndimor shpesh konsiderohet si një hapësirë unike, realiteti është

2021-04-27T20:58:15+00:0027 Prill, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Metodija Stojçeski, Krushevë: Nga keqardhja e fortë te urrejtja e fortë

A e njohin këta njerëz njëri tjetrin aq mirë sa duhet, a mbështeten këto emocione të forta në përvojat personale, apo janë një pasqyrim i: narrativës së përditshme politik, ngjarjeve historike apo përfaqësimit mediatik të të tjerëve? Dr. Metodija Stojçeski Nëse bëjmë një shumë të popullsisë së të gjitha vendeve

2021-04-27T20:57:38+00:0027 Prill, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Nedjeljko Rudoviç, Podgoricë: Hej Sllavë, mblidheni veten

Me disa kanale televizive rajonale që ndriçojnë errësirën, me të pakën një portal të rëndësishëm lajmesh në secilin nga vendet e rajonit, dhe me një ushtri personash që duan të mbërrijnë në Evropë pa u larguar nga vendi i tyre, ne do të dalim fitimtarë në luftën për normalitet. Nedjeljko

2021-04-27T20:57:11+00:0027 Prill, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Xhevdet Tuzliç: Me të vërtetë – ti dhe unë – shuma e kujt jemi ne?

Shuma e kujt jemi ne në këto rrethana të reja gjeopolitike? Sa i kalon media këto kufij të rinj? Sa intrigohen ato nga realitetet e reja të veçanta? Xhevdet Tuzliç Tito, Andriç, Krleza, Selimoviç, Çopiç, Konstantinoviç, Mesiç, Gjajiç, Osim, Sekularac, Susiç, Cerar, Monica Sees, Lepa Brena, Ekaterina Velika, Bijelo Dugme,

2021-04-27T20:56:34+00:0027 Prill, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments
Go to Top