Monthly Archives: Shtator 2022

Vahidin Djaltur: Lufta kundër sulmeve kibernetike është e vështirë, fuqia punëtore e arsimuar po largohet nga Bosnje dhe Hercegovina

https://www.youtube.com/watch?v=0RdlMdPwVh4

2022-09-27T20:16:46+00:0027 Shtator, 2022|video al|0 Comments

Vladimir Radunović, Beogradi: Siguria kibernetike dhe shoqëria dixhitale – dy anët e së njëjtës medalje

Është bërë e qartë: ne nuk jemi më objektiva (vetëm) në hapësirën kibernetike - ne jemi armë që përdoren për të sulmuar të tjerët. Vladimir Radunović Në fund të qershorit 2017, disa kompani të mëdha - Maersk, DHL, Mondelez dhe të tjera - pothuajse pushuan së ekzistuari për shkak të

2022-09-27T20:14:41+00:0027 Shtator, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Ljubica Pendaroska, Shkup: Çfarë kemi mësuar nga sulmet e mëparshme?

Sulmet e hakerëve ndodhin kudo, pavarësisht nga sofistikimi i sistemit të mbrojtjes. Në botën kibernetike, nuk ekziston asgjë e tillë si një mbrojtje e përsosur, as një krim i përsosur! Ljubica Pendaroska Në fillim, do të ishte e saktë të pranonim: mendja kriminale e hakerëve është pothuajse gjithmonë një hap

2022-09-27T20:14:18+00:0027 Shtator, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Saša Šćekić, Podgoricë: Një thirrje zgjimi për sigurinë kibernetike

Ky vit na e ka bërë të qartë se është e nevojshme një qasje gjithëpërfshirëse, strategjike dhe praktike për mbrojtjen e infrastrukturës kritike të IT-së. Saša Šćekić Shtrirja e sulmit kibernetik që kohët e fundit "rrezoi" shumicën e shërbimeve të administratës publike në Mal të Zi është aq i madh

2022-09-27T20:13:51+00:0027 Shtator, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Anila Hoxha, Tiranë: Të brishtë për sulmet kibernetike

Si një vend anëtar i Nato-s, Shqipëria u përfshi në hartimin e politikave kombëtare të mbrojtjes kibernetike, midis tyre të Strategjisë Kombëtare 2020-2025. Anila Hoxha 6 vjet më parë, në Samitin e Varshavës, Kryetarët e Shteteve anëtare  në NATO-s e përcaktuan hapësirën kibernetike si dimension operacional të NATO njësoj, toka,

2022-09-27T20:13:25+00:0027 Shtator, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments
Go to Top