Monthly Archives: Qershor 2022

Jelica Minić, Beogradi: Ballkani i Hapur, çfarë është?

Si një format më i vogël, më operacional i bashkëpunimit midis vendeve që nuk kanë çështje të hapura dypalëshe, Open Balkan ka arritur të bëjë disa përparime të rëndësishme në paketën "katër liritë". Jelica Miniq Samiti i katërt i liderëve të nismës “Open Balkan” u zhvillua në Ohër më 7

2022-06-21T20:40:25+00:0021 Qershor, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Zlatko Vujović, Podgoricë: Iniciativa e Euroskeptikëve

Të gjithë partnerët tanë perëndimorë e shohin anëtarësimin e Malit të Zi në BE si prioritet. Megjithatë, nëse qeveria nuk i përmbush këto detyrime deri në fund të këtij muaji, pra muajin e ardhshëm (korrik), mund të humbasim mundësinë për të marrë standardet përfundimtare. Dhe në vend të BE-së këtu

2022-06-22T06:58:21+00:0021 Qershor, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Sefer Selimi, Shkup: Tre faktorët kryesor të frikës nga Ballkani i Hapur

Krijohet përshtypja se Ballkani i Hapur do të shërbej si një paralagje geto e BE-së, e cila do të pres gjithmonë para derës së Unionit por që asnjëherë nuk do të integrohet plotësisht brenda tij. Sefer Selimi   Në momentin kur Kryeministrat Zaev, Rama dhe Vuçiç e paralajmëruan iniciativën që

2022-06-21T19:33:11+00:0021 Qershor, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Milos Solaja, Banja Luka: Sfidë ballkanike apo iluzion?

A do të tregojë praktika europiane e “katër lirive” fuqi progresive në rajon? Dhimbjet në rritje a do t'i bëjnë edhe ata mosbesues të "kërcejnë me bandën"? Prof.Dr.Milos Solaja Janë të pakta rajonet në botë ku vendet e kuptojnë njëri-tjetrin aq mirë dhe megjithatë qëndrojnë larg njëri-tjetrit, siç është rasti

2022-06-21T19:32:47+00:0021 Qershor, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments
Go to Top