Monthly Archives: Prill 2022

Dragan Komadina, Mostar: Homo Mostariensis

Thuhet se homo sapiens është e vetmja specie shtazore që është në gjendje të imagjinojë gjëra që nuk ekzistojnë. Nëpërmjet një bashkëpunimi teatror, versioni Mostar i homo sapiens-it ka treguar se ai nuk është vetëm imagjinativ, por gjithashtu mund të jetë një udhërrëfyes dinjitoz dhe një alternativë ndaj bordellit të

2022-04-26T20:45:58+00:0026 Prill, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Slađana Kavarić Mandić, Podgoricë: E re, e bukur dhe e pastër

Të gjitha komunitetet po mbyllen, pa e kuptuar se dallimet fetare dhe kombëtare nuk janë shkak i problemeve dhe konflikteve, por në fakt çështja është në vetëdijen e kufizuar brenda të njëjtit komunitet. Sladjana Kavaric Mandic Nëse shikojmë tendencat e rritjes së të rinjve me diplomë universitare, mund të duket

2022-04-26T20:45:33+00:0026 Prill, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Arjana Muçaj, Tiranë: Toleranca e një shoqërie, duket tek respektimi i pakicave

Pakicat etnike në ditët e sotme janë një forcë kontribuese e shoqërisë Shqiptare për konsolidimin e demokracisë në vend. Arjana Muçaj Nga pikëpamja antropologjike shqiptarët i përkasin tipareve mesdhetare. Ashtu sikurse jemi te informuar kufijt e vendosur në 1913 e deri më sot, nuk kanë pësuar ndryshime. Sipas statistikave përgjatë

2022-04-26T20:45:08+00:0026 Prill, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Ana Cupeska, Shkup: Interkulturalizmi si përgjigje ndaj etno-korporatizmit

Në Maqedoninë e Veriut është krijuar normativisht një model multikulturor-akomodues i tipit jo territorial për të shmangur një etno-federalizim të vendit. Dr. Ana Cupeska Multikulturalizmi është një fakt social, jo një destinacion politik i dëshiruar apo më pak i dëshiruar. Nuk ka vende në botë, shoqëritë e të cilave janë

2022-04-26T20:44:42+00:0026 Prill, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments
Go to Top