Lexo më shumë

është një platformë e hapur, e disponueshme për të gjithë personat e rajonit, ose Ballkanit Perëndimor, zëri i të cilëve ka nevojë të amplifikohet, dhe që janë të etur të shprehin perspektivën e tyre kritike, idetë dhe këndvështrimet e reja për çështjet aktuale, me shkrim, video, apo formate të tjera.

DËSHMI TË KOHËS NË TË CILËN JETOJMË

Drejt mirëkuptimit, respektimit të Tjetrit dhe respektit të nënkuptuar të shtetit të së drejtës – drejt gjithçkaje që do të na bëjë pjesë të botës demokratike. Është koha që institucionet demokratike të bëhen traditë, dhe jo qëllimi të cilin ndjekim ngadalë dhe me ngathtësi.

‘Pandemia ka treguar sesi oligarkitë politike mund t’i kthejnë shumë shpejt demokracitë e brishta në diktatura provinciale.’

Enver Kazaz

Zëri i Fqinjësisë

Ndizni kamerën dhe filmoni përditshmërinë tuaj! Kjo është hapësira për videot me historitë më krijuese

Slide
PlayPlay
Slide
PlayPlay
Slide
PlayPlay
Slide
PlayPlay
Slide
PlayPlay
Slide
PlayPlay
previous arrow
next arrow

Në historitë tona video Dzenad Dzino përkrah  ruajtjen e Hajducka Vrata, një perlë e natyrës në Jablanicë; personaliteti i mirënjohur televiziv Ana Mihajlovski diskuton rreth varfërisë në Serbi; një histori nga Nina Vojinovic, një humaniste nga Nikshiqi; një inisiativë për legalizimin dhe dekriminalizimin e marihuanës në Maqedoninë e Veriut; dhe nga Shqipëria kemi një dokumentar të shkurtër interesant mbi sulmet seksuale në qytete me ndriçim të dobët; motrat  Tamara dhe Nikolina Kapetanovic nga Kosova çmojnë këngët tradicionale, dhe kanë ndarë me ne dhuratën e tyre të shkëlqyer.

Kultura sjećanja je izuzetno važna za naš budući opstanak. Niti jedan dan bez opomene i uspomene, niti jedna propuštena prilika da se bude glas žrtava.

Ahmo Mehmedović@AhmooL

Не ја знам политиката и историјата, само гледам што се случува и често помислував дека некој/нешто го кочи нашиот развој. Сега станува појасно и се согласувам со Вас”…дека нашиот пат кон иднината води низ нашето соочување со живите сеништа и децениите на минатото…”

mravka@twitybib

Tri su problema sa tablom u Morinju.

Neko odbija da se u Morinju dogodio ratni zločin

Neko bi da kompletnu odgovornost svede na velikosrpski nacionalizam

Za zločin o kojem tabla govori – nisu adekvatno sankcionisani počinitelji, nalogodavci i odgovorna lica.

Boris Ristovic@_boristovic

Ove prostore će uvek pratiti monstruozni zločini iz prošlosti, jer se ignorišu.

Djidji@nemoguljude

Nje lidhje e mir krijohet me dike qe pranon te kaluaren tende, mbeshtet te tashmen dhe te jep kurajo per te ardhmen…

fjona@fjona6,