Monthly Archives: Mars 2021

Djordje Latinovic: Duke qeshur poshtë maskave tona

Djordje Latinovic është një diplomat, ish ambasador i Bosnjë Hercegovinës në Mal të Zi, analist politik, por gjithashtu autor i disa librave satirik. Në video, ai flet për temën e aforizmave të tij për të cilat frymëzohet nga jeta e përditshme në Bosnjë Hercegovinë. https://www.youtube.com/watch?v=fedDA5bXJTk

2021-03-31T21:03:01+00:0031 Mars, 2021|video al|0 Comments

Natasa Nelevic: Muzeu i Grave në një geto kulturore

Natasa Nelevic, kritike teatri dhe shkrimtare, lançoi Muzeun digjital të Grave në vitin 2011 në bashkëpunim me OJQ Nova. Muzeu mbledh, vlerëson, dhe paraqet publikisht dokumente rreth jetës së grave gjatë gjithë historisë së Malit të Zi. Në këtë video ajo diskuton pengesat me të cilat është përballur në udhëtimin

2021-03-31T21:06:09+00:0031 Mars, 2021|video al|0 Comments

Moyo Kilington, Shkup: Juvaks, jo-konformist dhe konformist

Përmes sistemit jugosllav Juvax, e gjithë bota po lufton virusin duke përdorur vaksinën Kozara 6. Disa nga vendet jo - konformiste vëllazërore po i kthehen tashmë funksionim normal të jetën social-kulturore dhe shumë prej tyre rihapën kampet penale. Moyo Killington Siç parashikohet nga ekspertët vendas e ndërkombëtarë dhe siç e

2021-03-31T20:56:54+00:0031 Mars, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Brano Mandiç, Podgoricë: Sesioni i parë i Procesionit Qeveritar

Sipas burimeve nga zyra e Kryeministrit Krivokapiç, Zëvendëskryeministri Dritan Abazoviç përdori ndikimin e tij për të penguar mbajtjen e procesionit në gjunjë, siç ishte njoftuar më parë. Brano Mandiç Qeveria e Malit të Zi sot do të mbajë sesionin e parë të procesionit liturgjik, që do të nisë në qendër

2021-03-31T20:56:30+00:0031 Mars, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Danilo Djuriç, Prishtinë: Urtësia e Tunelit

Sot, kur kemi mbi 300 tunele dezinfektimi pas nesh, ndryshe nga çdo vend tjetër në Ballkan, ne besojmë në një të nesërme më të mirë. Lutemi çdo ditë. Danilo Djuriç Pas përjetimit të iluminizmit ai u tërhoq për pak në vetmi, në kërkim të kuptimit të jetës. Fatmirësisht, ai e

2021-03-31T20:56:09+00:0031 Mars, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Nenad Kulakin, Beograd: Serbia në BE!

Serbia nuk ka më nevojë të negociojë apo të përmbushë ndonjë kusht pranimi. Ajo që Vuçiç bëri për Serbinë, askush nuk e bëri për BE-në. Nenad Kulakin Erdhi dita - 1 prill 2022 - kur përfundimisht do të marrim vesh nëse Serbia, apo Presidenti i saj, ka vendosur të bëhet

2021-03-31T20:55:43+00:0031 Mars, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments
Go to Top