Monthly Archives: Tetor 2022

Presidentja e Komisionit Europian znj. Ursula Von der Leyen: “Pa përfshirjen e Ballkanit në familjen tonë, Bashkimi Europian nuk është i plotë”

https://www.youtube.com/watch?v=eo0bki5dSEw

2022-10-25T19:37:17+00:0025 Tetor, 2022|video al|0 Comments

Duško Lopandić, Beogradi: Llojet e reja të bashkëpunimit pan-europian

“Samiti Europian” synon të krijojë një formë të re të arkitekturës institucionale europiane që do të përfaqësonte rrethin më të gjerë në serinë e qarqeve institucionale, thelbi integral i të cilëve është Bashkimi Europian. Dusko Lopandić Samiti "Europa" i krerëve të shteteve apo qeverive të 44 vendeve europiane i mbajtur

2022-10-25T19:35:28+00:0025 Tetor, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Nada Bogetić, Podgoricë: Nën radar

Pyetja kryesore është nëse KPE është në të vërtetë një shtresë e jashtme në vizionin afatgjatë të Macron-it dhe përgjithësisht të Francës për një Europë me shumë shtresa apo një Europë të qarqeve koncentrike të destinuara për shtetet që presidenti francez beson se duhet të jenë larg vendimit- duke bërë

2022-10-25T19:34:20+00:0025 Tetor, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Lutfi Dervishi, Tiranë: KPE- një frenim në rrugën drejt BE-së?

Një klub më shumë nuk është ide e keqe në vetvete, por një klub pa objektiva të qartë rrezikon të shpenzojë kohë duke folur për çështje të rëndësishme, por pa zgjidhje dhe rezultate.  Lutfi Dervishi Shqipëria sapo ka hapur negociatat me Bashkimin Europian. Pritja e gjatë ka ulur entuziazmin në

2022-10-25T19:33:52+00:0025 Tetor, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Andreja Stojkovski, Shkup: Dy shpejtësi të Bashkimit Europian

Organizata bashkon në të njëjtën tryezë Kosovën dhe pesë mosnjohësit e saj nga BE-ja; i jep një vend dhe zë Erdoganit të Turqisë, ndërkohë që shikon në mënyrë agresive fqinjin e saj, Greqinë; dhe sjell të vetmin vend që është larguar deri më tani nga BE, Mbretërinë e Bashkuar. Andreja

2022-10-25T19:33:22+00:0025 Tetor, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments
Go to Top