Monthly Archives: Shkurt 2021

Industria kreative: Platforma081

Një video rreth një grupi të rinjsh nga Podgorica, themelues të Platform081 Projekti, një platformë multimediale dedikuar krijimit dhe realizimit të ngjarjeve të ndryshme kulturore dhe artistike, filloi në kulmin e pandemisë. Ata ngadalë, por me siguri po bëhen pikëtakimi dhe hapësira për industri të reja kreative. Pas përfundimit të

2021-02-23T23:51:40+00:0023 Shkurt, 2021|video al|0 Comments

Ivana Muskinja: Ndihmë dhe mbështetje për familjet

Ivana Muskinja është një psikoterapiste sistemike familjare dhe drejtuese e Familylab Serbia, një organizatë që synon promovimin dhe ruajtjen e vlerave të përshkruara nga psikoterapisti dhe autori i njohur danez Jesper Jul https://www.youtube.com/watch?v=M_PnvIpKEzY

2021-02-23T23:50:37+00:0023 Shkurt, 2021|video al|0 Comments

Jadranko Pranjic: Balancimi i shëndetit mendor, fizik dhe social

Jadranko Pranjic, president i Jogës në Bosnjë Hercegovinë diskuton në Daily Life Association paralelet dhe ngjashmëritë e krizës Covid-19 me periudhën e pas luftës në Bosnjë Hercegoinë nga perspektiva e shëndetit dhe mekanizmave vetë ndihmues. https://www.youtube.com/watch?v=jiTLj5pYKVI

2021-02-23T23:49:54+00:0023 Shkurt, 2021|video al|0 Comments

Bojana Obradović, Beograd: Të qënit njeri papritur u kthye në një sfidë

Reagimet jonormale ndaj situatave jonormale janë normale, dhe kjo duket se është një mësim që mbarë njerëzimi e mësoi papritur. Nëse e mendojmë për një moment, kjo mund të jetë një nga kohërat e rralla kur njerëzimi është bërë bashkë.  Bojana Obradovic Mars 2020. Është regjistruar rasti i parë i

2021-02-23T23:59:24+00:0023 Shkurt, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Vera Jovanovska Tipko: Lockdown – Shut down – Reprogram – Restart !

Në panik, ne kuptuam idenë e gabuar rreth kritereve të përmbysura të vlerave, rreth prioriteteve të gabuara, rreth kuptimit të disa gjërave që nuk ishin të rëndësishme deri dje, rreth kuptimit të jetës.  Për brishtësinë e njeriut. Duhet ta dimë, por a jemi gati për ndryshim?! Vera Jovanovska Tipko Sikur

2021-02-23T22:35:06+00:0023 Shkurt, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Radoje Cerović, Podgoricë: Rreziku i kthimit në gjendjen e mëparshme

Periudhat pas pandemive në histori kanë patur tendencë të jenë periudha progresi dhe prosperiteti të madh . Ne nuk jemi plotësisht të sigurtë se do të ndodhë kështu edhe në këtë rast, por sido që të jetë ne do të jemi dëshmitarë të një eksperimenti unik psiko-social. Radoje Cerovic Kërcënimi

2021-02-23T22:34:37+00:0023 Shkurt, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Arjana Rreli, Tiranë: Instiktet e përshtatjes vënë në prove

Të qenit i përfshirë në vorbullën e stresit, i kuptuar nga shumica që vuan njësoj si ti, sistemi i informacionit dhe rënia e paragjykimit për problemet e shëndetit mendor, ka rritur ndjeshëm numrin e rasteve që kërkojnë ndihmë për të përballuar, stresin, ankthin dhe frikërat aktuale. Arjana Rreli Kohët që

2021-02-23T22:33:39+00:0023 Shkurt, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments
Go to Top