Monthly Archives: Qershor 2023

Bojana Kovač, Beograd: Chatbots ju shohin në gjykatë, apo jo?

ChatGPT nuk u krijua për qëllime ligjore dhe për këtë arsye mund të mos jetë studenti më i mirë i drejtësisë për t'u punësuar si praktikant në një firmë ligjore.  Bojana Kovač Që kur chatbot i AI, ChatGPT, u shfaq për herë të parë në një çështje ligjore (në një

2023-06-30T17:30:00+00:0030 Qershor, 2023|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Linda Baleta, Prishtinë: Nga Ada Lovelace tek Mira Murati, një botë e drejtuar nga algoritmet

Në vitin 2023, Mira Murati nga OpenAI e pushtoi botën me ChatGPT-në mahnitës dhe asgjë nuk është më e njëjtë.  Linda Baleta  Shfaqja e teknologjisë së Inteligjencës Artificiale (IA) ka shkaktuar edhe shqetësime, duke filluar nga shqetësimet për privatësinë e deri te ato për sigurinë, automatizimin e vendeve të punës,

2023-06-30T17:27:54+00:0030 Qershor, 2023|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Nikola Bulatović, Podgoricë: Nga parashikimet apokaliptike te shpëtimi i botës

Nëse duam t'i japim një vrull të plotë zhvillimit të inteligjencës artificiale, është e nevojshme të krijohet një strategji e sistemit në nivel shtetëror. Nikola Bulatović Epoka e inteligjencës artificiale (AI) ka ardhur dhe është një nga temat e domosdoshme në aktivitetet tona të përditshme, me pamje që variojnë nga

2023-06-30T17:25:32+00:0030 Qershor, 2023|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Vladimir Radevski, Shkup: Çfarë na ngatërron mendjet?

Miku ynë i ri online është i aksesueshëm për ne për komunikim, por ai nuk është i yni, nuk është as publik. Prof. Vladimir Radevski PhD Kohët e fundit kemi marrë një bashkëbisedues krejtësisht të ri, krejt ndryshe nga të mëparshmit - më në fund një bashkëbisedues dhe jo vetëm

2023-06-30T19:26:35+00:0030 Qershor, 2023|Kronikë e mjedisit|0 Comments
Go to Top