Monthly Archives: Shtator 2021

Недоволна стапка на вакцинација во Црна Гора

И покрај секојдневниот драматичен раст на заболени и починати од вирусот Ковид-19, во Црна Гора се вакцинирани само 32% од популацијата. Дури ни оние кои би требало да дадат пример, честопати не го прават тоа и не сакаат да се вакцинираат. Еден таков неоснован и неодговорен пример е забележан деновиве

2021-09-28T21:13:26+00:0028 Shtator, 2021|video al|0 Comments

Недостаток на мерки за борба против пандемијата во Албанија

Видео на „Албанскиот институт за медиуми“ за трошоците за лекување и недостатокот на мерки за борба против пандемијата КОВИД-19 во Албанија. https://www.youtube.com/watch?v=VsOXAGDuBV8

2021-09-28T21:12:48+00:0028 Shtator, 2021|video al|0 Comments

Мухамед Бахонџиќ: Мораме да ги слушаме медицинските експерти

Мухамед Бахонџиќ, првенец на Босанскиот народен театар, зборува за тешката ситуација предизвикана од пандемијата КОВИД-19 во БиХ. https://www.youtube.com/watch?v=yMynBnWZ-PE

2021-09-28T21:12:06+00:0028 Shtator, 2021|video al|0 Comments

Ковид сертификати во Косово

Од 27 септември, косовските граѓани нема да можат да влегуваат во кафулиња и ресторани без доказ за вакцинација или негативен PCR / серолошки тест. https://www.youtube.com/watch?v=2P0QGmP_IDo

2021-09-28T21:11:13+00:0028 Shtator, 2021|video al|0 Comments

Во интерес на Европската унија е да ги прими земјите од Западен Балкан што е можно поскоро

Професор Дејан Јовиќ, член на Советодавната група за Балканот, BiEPAG, на панелот на тема: „Проширување на Европската унија во време на неизвесност“. Линк до панелот во целост: https://www.youtube.com/watch?v=flNOfAmlpOs https://www.youtube.com/watch?v=vnZwezukCI8

2021-09-28T21:10:29+00:0028 Shtator, 2021|video al|0 Comments

Локални избори во Северна Македонија

Видео на „Слободна ТВ“ за локалните избори што ќе се одржат во Северна Македонија на 17 октомври. https://www.youtube.com/watch?v=cUbauogjVZ4

2021-09-28T21:09:49+00:0028 Shtator, 2021|video al|0 Comments

Ilir Alimehmeti, Tiranë: Pa besim, pa vaksinë

Vaksinimi i detyrueshëm shoqërohet potencialisht me rreziqe të mëdha duke përfshirë por pa u kufizuar në: rënie të mëtejshme të besimit në vaksina, rënie të mëtejshme të besimit në institucione dhe ekspertë, dhe, për fat të keq, vaksinimet e detyrueshme i hapin rrugën fenomenit të vaksinimit fiktiv vetëm për dokumentacion

2021-09-28T21:09:15+00:0028 Shtator, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Nikola Panovski, Shkup: “Vaksinat kartë identiteti”

Si ekspert, nuk jam dakord me masat kufizuese që do të stimulonin vaksinimin. Afirmimi i vaksinës mund të bëhet në një mënyrë shumë më kulturore dhe profesionale. Ata me të vërtetë shpëtojnë jetë, bëni një fushatë për këtë. Dr Nikola Panovski  Unë jam duke përgatitur botimin e dytë të tekstit

2021-09-28T21:08:23+00:0028 Shtator, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Jasenko Karamehic, Tuzlës: Politika nuk tregon vlerësim për imunologët

Nëse numri i infeksioneve dhe vdekjeve rritet, nëse ka shkatërrim të madh, ose paralizë në shoqëri për shkak të një pandemie, atëherë qeveritë e shteteve duhet të përdorin të drejtat e tyre dhe të imponojnë vaksinim të detyrueshëm.  dr Jasenko Karamehic  Si profesor universiteti, para se të na godiste murtaja,

2021-09-28T21:07:46+00:0028 Shtator, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Nemanja Radojevic, Podgorica: Realiteti ynë i mjerueshëm

Nuk mund të pritet që asnjë fushatë promovimi e vaksinimit do të ishte në gjendje të ndikonte në ndërgjegjen më të gjerë të një kombi me një shkallë shumë të ulët të arsimit të lartë, dhe një numër të konsiderueshëm të atyre që u besojnë tabloideve më shumë sesa u

2021-09-28T21:06:55+00:0028 Shtator, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments
Go to Top