Monthly Archives: Mars 2022

Fëmijët e shtëpive rehabilituese pa arsim të detyruar

Përkundër ndërtimit të një objekti të ri me qasje në terrene sportive, një palestër dhe një oborr të ri të shtëpisë, fëmijët e Volkovisë, në Maqedoninë e Veriut, ende janë të privuar nga arsimi fillor. https://www.youtube.com/watch?v=fseg9V2BToY

2022-03-29T21:05:30+00:0029 Mars, 2022|video al|0 Comments

Mësime rreth tabloideve përmes analizës së veprës së Nushiqit

Video e "Shkollës së Gazetarisë në Novi Sad" se si të bisedohet me studentët për mediat tabloide përmes analizës së veprës së Nushiqit "Zonja Ministre". https://www.youtube.com/watch?v=1QzFZFP85yw

2022-03-29T21:05:06+00:0029 Mars, 2022|video al|0 Comments

Borjan Jovanovski: Putini si Karli i Madh

Konfuzioni i BE-së mbi rajonin, rënia e lirë e besueshmërisë së saj, është një raketë e përsosur hipersonike që Europa po ia jep Putinit falas.  Borjan Jovanovski Lufta në Ukrainë po shihet si një ndeshje futbolli në Ballkan. Nga njëra anë janë ata që mbështesin Putinin, nga ana tjetër ata

2022-03-29T21:04:23+00:0029 Mars, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Srecko Djukic, Beograd: Fronti Ballkanik Rus duhet të mbyllet

Ballkani Perëndimor paraqet një rajon jo të plotë paqeje dhe integrimi në Europë, duke u përballur me tundimet e reja të cunamit të luftës ruse. Dr. Srecko Djukic Rusia, një nga pesë vendet e botës me përgjegjësinë më të madhe, kreu agresionin ndaj Ukrainës për të arritur qëllimet e veta

2022-03-29T21:04:03+00:0029 Mars, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Daliborka Uljarević dhe Milica Zindović, Podgoricë: Dëmtim i vulosur

Disa vendimmarrës kryesorë në Mal të Zi kanë treguar se mbeten brenda kornizës provinciale të të menduarit dhe sjelljes së politikave, duke mbivlerësuar rolet e tyre ndërsa nënvlerësojnë parimet themelore. Milica Zindović & Daliborka Uljarević Agresioni i Rusisë ndaj Ukrainës ka ndryshuar rrjedhën e gjakut të marrëdhënieve ndërkombëtare. Megjithatë, duket

2022-03-29T21:03:41+00:0029 Mars, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Sokol Dervishaj, Tiranë: Ukraina si paralajmërim

Kjo luftë ka një potencial të lartë për të ndikuar ekonomikisht dhe politikisht në të ardhmen e Ballkanit Perëndimor. Vendet janë të ndara për dënimin e Rusisë dhe bashkimin me sanksionet ndërkombëtare. Këto dallime nëse nuk menaxhohen do të ndikojnë në statusin aktual të marrëdhënieve dhe do të pengojnë progresin

2022-03-29T21:03:19+00:0029 Mars, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments
Go to Top