Monthly Archives: Tetor 2023

Aleksandra Tomanic, Beograd: Nga bashkëpunimi rajonal në solidaritetin rajonal

Bashkëpunimi rajonal duhet të përfshijë qytetarët, duhet t'u drejtohet qytetarëve dhe ata duhet të vendosen në qendër.  Aleksandra Tomanic  Fondi Europian për Ballkanin mbush 15 vjet këtë vit dhe ka përjetuar të gjitha kohërat e trazuara të bashkëpunimit rajonal. Falë themeluesve dhe financuesve të saj që qëndruan të përkushtuar që

2023-10-31T18:04:31+00:0031 Tetor, 2023|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Andrijana Radović, Podgoricë: Me ndershmëri dhe pa u fshehur

Një lidhje cilësore, funksionale dhe e qëndrueshme e rajonit tonë mund të arrihet vetëm nëse aktorët kryesorë në Ballkan shohin domosdoshmërinë e trajtimit të barabartë të të gjithëve. Andrijana Radović Bota po ndryshon para syve tanë. Nëse nuk ia përshtatim të kuptuarit tonë - jemi në telashe. Duhet të jemi

2023-10-31T18:02:31+00:0031 Tetor, 2023|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Borjan Jovanovski, Shkup: Mendja e Mbyllur e Ballkanit të Hapur

Një Ballkan i Hapur tingëllon mirë. Por, është gjithçka tjetër veçse e hapur. Ballkani ende jeton i rrethuar nga një mur mendor. Borjan Jovanovski  Vetë nisma për Ballkanin e Hapur si autokton tingëllon mirë. Puna për zhvillimin e bashkëpunimit rajonal si nevojë e vetë vendeve të rajonit dhe jo si

2023-10-31T18:00:20+00:0031 Tetor, 2023|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Gazmend Berlajolli, Prishtine: Nevoja për një vizion progresiv për demokracinë në Ballkanin Perëndimor

Kjo periudhë sfiduese për demokracinë në Ballkanin Perëndimor kërkon lidership të jashtëzakonshëm me vision që sheh zgjidhje progressive. Gazmend Berlajolli  Në kontekstin dinamik dhe gjithnjë në zhvillim të Ballkanit Perëndimor, sfidat me të cilat përballen demokracitë tona sot janë me të vërtetë unike. Nga trashëgimia e konflikteve historike deri te

2023-10-31T17:57:48+00:0031 Tetor, 2023|Kronikë e mjedisit|0 Comments
Go to Top