Monthly Archives: Nëntor 2020

Zërat më të lartë janë ata që justifikojnë dhunën

Një kërcënim është dhunë në vetvete, dhe ashtu duhet të trajtohet. Është gjithashtu e nevojshme të zhvillohet vetëdija e shoqërisë që dhuna është e papranueshme, përfshirë përgjegjësinë e shoqërisë për ta raportuar atë. Fëmijëve u duhet folur për këto tema që në shkollën fillore, veçanërisht djemve, të cilët duhet ‘ti

2020-11-24T22:27:57+00:0024 Nëntor, 2020|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Vetëm gratë merren me gra

Para dy vitesh Pjeter Ndrecaj vrau bashkeshorten Valbonën dhe vajzen nëntë vjeqe Klarën. Përpos që ai ushtroi dhunë ndaj tyne për një kohë të gjatë dhe i vrau,  Gjykata Themelore në Gjakovë, pas rigjykimit e ka dënuar ate me vetëm 24 vjet e gjashtë muaj burgim. Tash ky kriminel arsyetohet

2020-11-24T22:27:20+00:0024 Nëntor, 2020|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Mos flit, po më vë në siklet

Historia ime nuk ka nevojë të tregohet; rrëfimi im nuk është i vërtetë dhe nuk duhet të besohet. Ashtu siç viktimat e përdhunimit akuzohen se gënjejnë. Dhe jo ata që gënjejnë me të vërtetë: përdhunuesit. E shkruar nga: Rumena Buzarovska  Kohët e fundit pata një takim me një grup të

2020-11-24T22:26:47+00:0024 Nëntor, 2020|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Ta nxjerrësh vetë bukën e gojës

Njoftimet në faqen time të Facebook janë mbushur me postime në ekstrazë nga burra dhe gra që reagojnë ndaj zgjedhjes në SHBA të gruas së parë Zëvendës Presidente. Shumë pak kohë më pas Bosnjë Herzegovina zgjodhi vetëm tre gra në zgjedhjet Vendore, ndërsa partitë politike patën 396 kandidatë meshkuj dhe

2020-11-24T22:26:18+00:0024 Nëntor, 2020|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Shtëpia e Sigurt Sarajevë

Mubera Hodžić-Lemeš menaxhon Shtëpinë e Sigurt në Sarajevë, duke kombinuar sistemet e mbrojtjes të Demokracisë Vendore dhe  Shtëpisë së Sigurt Sarajevë për gratë viktima të dhunës. Ajo ka iniciuar fondin 'Bashkë të Sigurt', dhe ka krijuar modelin e mbështetjes dhe fuqizimit të grave viktima të dhunës pas largimit nga Shtëpia

2020-11-24T22:07:23+00:0024 Nëntor, 2020|video al|0 Comments

Kremtimi i Seksualitetit Femëror

'Sex-positive'? është një projekt i OJQ Meduza, dhe synon çmitizimin dhe kremtimin e seksualitetit femëror. Një mënyrë për ta bërë këtë, siç e shohin ato, është zhvillimi i një dialogu të hapur rreth praktikave seksuale. Vetëm pranimi i narrativës publike të mbështetur në themelet e vështrimit mashkullor nuk mund të

2020-11-24T22:07:03+00:0024 Nëntor, 2020|video al|0 Comments

Respektoni të drejtat e grave

Gratë shqiptare në fushën e biznesit po avokojnë publikisht për respektim të të drejtave të grave në fusha të ndryshme të jetës. Në këtë video ne shohim gratë e suksesshme të fushës së biznesit dhe Anëtare të Bordit të Dhomës Ekonomike të Gruas, Albana Mucaj, Antonela Hako, Valbona Begolli, Irena

2020-11-24T22:06:27+00:0024 Nëntor, 2020|video al|0 Comments
Go to Top