Monthly Archives: Nëntor 2021

Takimi i OSHC-ve të Beogradit për ndryshimet klimatike

Lëvizja Europiane në Serbi organizoi një takim online me OSHC-të dhe aktivistët lokalë për luftën kundër ndryshimeve klimatike, gjatë të cilit u diskutua për mungesën e kapaciteteve profesionale dhe financiare në zbatimin e aksioneve mjedisore. https://youtu.be/TOY8oZkKZ6o

2021-12-01T20:43:01+00:0023 Nëntor, 2021|video al|0 Comments

Nëse dikush ju godet me një gur, goditeni atë me një gur edhe më të madh

Tema e hulumtuar nga QTD e Podgoricës (Qendra për Tranzicion Demokratik) është një garë politike dhe ideologjike që doli nga parlamenti, sallat e këshillit dhe sfera e mosmarrëveshjeve online në fushën e sulmeve ndaj pronave të kundërshtarëve politikë dhe disidentëve. https://www.youtube.com/watch?v=dLTIhQT7frs

2021-11-23T22:15:15+00:0023 Nëntor, 2021|video al|0 Comments

Takimi për integrimin në BE të Maqedonisë së Veriut

Video e Agjencisë Informative të Maqedonisë për takimin e ministrit federal austriak për çështje ndërkombëtare dhe europiane, Michael Linhart, me ministrin e punëve të jashtme të Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani. https://www.youtube.com/watch?v=etXjFbKJf0Y

2021-11-23T22:14:34+00:0023 Nëntor, 2021|video al|0 Comments

Aleksandra Tomanic, Beograd: Zgjerimi 2021 – Shtetet e kapura, Komisioni i kapur

Në lidhje me zgjerimin e BE-së, qytetarët e Ballkanit Perëndimor, por edhe shumë qytetarë të BE-së, presin që institucionet e BE-së dhe shtetet anëtare të heqin dorë nga hipokrizia...  Aleksandra Tomanic Në vitin 2018, Komisioni Europian deklaroi se në të gjithë Ballkanin Perëndimor, “vendet tregojnë elemente të qarta të kapjes

2021-11-23T22:13:38+00:0023 Nëntor, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Astrit Istrefi, Prishtina: Rëndësia e proceseve negociuese për stabilitetin në rajonin

Shembujt në të gjithë rajonin tregojnë se arritja e një marrëveshjeje nuk është arrtije në cakun e fundit, por fillimi i një procesi themelor.    Astrit Istrefi Ka shumë procese formale dhe joformale të negociatave/dialogut që zhvillohen ndërmjet akterëve të ndryshëm si brenda ashtu edhe  ndërmjet vendeve të Ballkanit Perëndimor

2021-11-23T22:12:55+00:0023 Nëntor, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Borjan Jovanovski, Shkup: Në nofullat e BE-së

Zaev po largohet dhe me këtë lëvizje ai po bën një manovër të fundit të dëshpëruar në përpjekje për të tërhequr vëmendjen e BE-së dhe për t'i kujtuar asaj se, nëse Këshilli Europian në dhjetor sërish nuk arrin të realizojë premtimin e fillimit të negociatave, energjia pro-europiane e shoqërisë maqedonase

2021-11-23T22:12:29+00:0023 Nëntor, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Brano Mandic, Podgoricë: Operacioni Mauritius

Për Gjukanoviqin, situata tashmë po bëhet logjikisht e paqëndrueshme. Nëse kjo vazhdon, shansi i tij i vetëm është të fluturojë, diku larg… Brano Mandic Mënjanë çdo gjë tjetër, nuk mund ta kuptoj se si, pas tridhjetë vjetësh, Milo Gjukanoviç arrin t'i bëjë njerëzit ta besojnë atë vetëm nga fjalët e

2021-11-23T22:12:04+00:0023 Nëntor, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments
Go to Top