Monthly Archives: Maj 2022

Dzevdet Tuzlic, Sarajevë: Shtrausi i Miljackës bashkoi rajonin

Politika e vendosi kombin, përkatësinë me fenë dhe partitë politike përpara çdo cilësie dhe talenti njerëzor. Ivica Osim ishte sigurisht një nga ata që nuk pranoi të abonohej në këtë modë.  Dzevdet Tuzlic Kur qajnë "kopshtet e habitura", siç thoshte Baseskija, dhe kur qajnë njëlloj në Japoni, Austri dhe Bosnje-Hercegovinë,

2022-05-24T20:29:57+00:0024 Maj, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Dusan Dacic, Beograd: Sporti dhe trazirat politike

Abuzimi i sportit për qëllime politike kryesisht reflekton në delegimin e stafit nga qeveria jashtë sportit për të menaxhuar ngjarjet sportive pa pasur njohuri adekuate në vetë këtë fushë. Dusan Dacic Lidhja mes sportit dhe politikës është në fluks të vazhdueshëm. Ndërsa ndodhnin trazira politike në skenën globale dhe rajonale,

2022-05-24T20:29:34+00:0024 Maj, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Vladimir Gojkovic, Herceg Novi: Atletët si “stoli” politikë

Është krijuar një atmosferë e kahershme që nënkupton se nuk ka prosperitet sportiv pa mbështetje politike, më saktë, pa mbështetje nga qeveria. Vladimir Gojkovic Sporti dhe politika kanë qenë të lidhura prej vitesh, madje dekadash, në afërsinë tonë. Kryesisht dhe për fat të keq jo sepse atletët e donin, ose

2022-05-24T20:29:09+00:0024 Maj, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Endi Tufa, Tirane: (Keq)përdorimi i sportit

Sporti shqiptar, si kudo në botë edhe  është vasal i politikës. Mund të ndryshojnë format, imazhi, ngjyrat, por dukuria është e njejtë... Endi Tufa Në realitetin e sotëm botëror nuk ka fushë të jetës sociale që nuk është e ndikuar, e kushtëzuar dhe e kontrolluar nga politika. Edhe sporti nuk

2022-05-24T20:28:41+00:0024 Maj, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments
Go to Top