Monthly Archives: Korrik 2021

Guest appearance on TV N1 on the occasion of the Twitter account suspension of the Vicinity platform

Secretary General of the EMinS and “Vicinity” Editor-in-chief Zvezdana Kovac speaks for N1 Television about the challenges this regional media platform is currently facing, which was established by the European Fund for the Balkans and the European Movement in Serbia. https://www.youtube.com/watch?v=29TrLnwnAgk

2021-07-21T17:14:43+00:0021 Korrik, 2021|video al|0 Comments

Si është të kesh lindur grua në Mal të Zi?

Kjo video është rezultat i një studimi të drejtuar nga UNDP (Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim), aktivitetet e programit të të cilit përqendrohen në fuqizimin e grave dhe pjesëmarrjen e tyre në të gjitha sferat e jetës, përfshij pjesëmarrjen në proceset e vendimmarrjes.  https://www.youtube.com/watch?v=h9AWEj-goxc

2021-07-13T22:11:16+00:0013 Korrik, 2021|video al|0 Comments

Konferencë e vendeve të Ballkanit Perëndimor mbi procesin e integrimit në BE

Konferencë e organizuar nga Fondi Europian për Ballkanin dhe Forumi i Politikës së Jashtme në Zagreb me temën e politikave të fundit të BIEPAG me titull "Kthim pas: Përfundimi i procesit të unifikimit të BE-së". https://www.youtube.com/watch?v=L3BWTD9VcNo

2021-07-13T22:09:23+00:0013 Korrik, 2021|video al|0 Comments

Bozena Jelusic, Budva: Patriarkati është më i pranishëm se kurrë

Në komunitetet tona autoritare dhe përjashtuese, jo tolerante ndaj Tjetrit dhe atij që është Ndryshe, dhuna ndaj grave në politikë është bërë pothuajse normale.  Fatkeqësisht, dhe vetë gratë i diskriminojnë gratë në politikë, duke siguruar kështu mbështetjen e shumicës për regjimet që i diskriminojnë ato.   Bozena Jelusic  Në historinë e

2021-07-13T22:07:40+00:0013 Korrik, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Jana Belcheva Andreevska, Shkup: Ne nuk duhet ta tradhtojmë idealizmin

Si politikane femra, besoj se përballemi me sfida që na godasin emocionalisht dhe na shqetësojnë, ndonjëherë na trondisin dhe shumë herë, na bëjnë të tërhiqemi në mënyrë të pavetëdijshme përpara agresionit ose thjeshtësisë së disa "kolegëve" meshkuj, të cilët sigurisht nuk kanë vend në politikë. Jana Belcheva Andreevska Në botë

2021-07-16T06:43:11+00:0013 Korrik, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Maja Sedlarevic, Beograd: Është e ndërlikuar

Po të mos ishte për gratë, nuk do të kishte ndryshime buxhetore në lidhje me buxhetimin gjinor, nëse nuk do të kishte gra, shumë tema të rëndësishme nuk do të diskutoheshin dhe zëri i disa grupeve dhe individëve të margjinalizuar nuk do të dëgjohej.    Maja Sedlarevic  Është e vërtetë që

2021-07-13T22:06:59+00:0013 Korrik, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments
Go to Top