Kronikë e mjedisit

Home|Kronikë e mjedisit

Zvezdana Kovač, Beogradi: Afërsia, fqinjësia

Afërsia jonë janë qytetarët, miqtë, kolegët, diversiteti, gëzimi, bukuria natyrore, forca, madje edhe ekzagjerimi, që nuk bën dëm dhe është i shkëlqyeshëm për shaka Zvezdana Kovač Ndër të tjera jemi edhe adhurues të mëdhenj të përvjetorëve në afërsinë tonë, ndaj po të mundoheshim mjaft mund të themi se këtë vit

2022-11-23T19:31:51+00:0023 Nëntor, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Brano Mandić, Podgorica: Beqaria informative

Askush nuk del nga një diskutim në internet duke qenë më i mençur, si pas leximit të një libri. Askush nuk del nga një diskutim në internet më i qetë, si pas seksit të mirë. Ju largoheni nga një diskutim në internet i lodhur, me një ndjenjë varësie. Kjo është

2022-11-23T19:42:50+00:0023 Nëntor, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Gazmend Bëralajolli, Prishtinë: Ditari i një viti të harruar

Sot, me shumë se kurrë në historinë tonë të re kërkohet vendosmeri dhe përkushtim i palekundur për t’i denuar politikanët të cilet mbjellin përçarje dhe bëjnë thirrje për luftë në rajon.  Gazmend Bëralajolli  Lajmet pozitive munguan edhe në vitin 2022: Agresioni rus në Ukrahinë, me lajme ç’orientuese nga gjitha anët,

2022-11-23T19:28:00+00:0023 Nëntor, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Dževdet Tuzlić, Sarajevë: Kufijtë e fatit

Projekti Vicinity i theu ato kufij, vendosi komunikim në një nivel më të gjerë, mundësoi rrjedhjen e lirë të informacionit, shprehjen e lirë të njohurive, aftësive, arritjeve dhe ekspertizës. Dževdet Tuzlić Edhe kur isha i vogël, duke qëndruar në oborr, shikoja në drejtim të kullës së fisnikut mesjetar Hrvoje Vukçiq

2022-11-23T19:39:33+00:0023 Nëntor, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Borjan Jovanovski, Shkup: Imazhi i shëmtuar në pasqyrë që nuk duam ta shohim

Ne jemi po aq të shëmtuar sa mjedisi në të cilin jetojmë. Dhe kështu do të jetë, me një tendencë për t'u përkeqësuar, derisa të kuptojmë se në qendër të atij mjedisi jemi ne vetë, secili prej nesh pa përjashtim. Borjan Jovanovski Mjedisi është gjithçka rreth nesh. Rrethi në të

2022-11-23T19:24:24+00:0023 Nëntor, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Zylyftar Bregu, Tiranë: Ari i zi i nëntokës

Banorët e këtyre zonave kanë rreth një dekadë që ankohen për sjelljen e kompanisë private që ka fituar të drejtën për të shfrytëzuar nëntokën naftëbajtëse, Bankers Petroleum pronësia e të cilës ka kaluar nëpër disa duar. Zylyftar Bregu Një raport i Komitetit Shqiptar i Helsinkit i publikuar ditët e fundit

2022-11-23T19:21:51+00:0023 Nëntor, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Komunikatëlidhur me sulmet e vazhdueshmenëportalin Vicinity Chronicles

Përmeskësajkomunikateduamtiinformojmëtëgjithëataqëndjekinportalintonë Vicinity Chronicles (platformënëkuadertëFonditEvropianpërBallkandheLëvizjenEvropianenëSerbi) se faqjajonë e internetitkaqenënënsulmetëvazhdueshmehakerëshnëmuajin e fundit. Ne supozuam se sulminëfaqentonë “Vinicity Chronicles” nukishteiqëllimshëm -megjithatë, me gjithëmasat e marradhemirëmbajtjen e rregullttëfaqes, këtosulmepërsëritenvazhdimisht, kështuqëgjithçkafletnëfavortëdyshimittëbazuar se portaliynëështëcakidikujt. Vicinity Chronicles ështënjë portal unikdheivetëmikëtijlloji, kuçdojavëpublikohentekstetëautorëvengatëgjithavendet e BallkanitPerëndimor, kushprehen pa censurëpikëpamjetëndryshmepërtënjëjtattema. Qënëfillim, tëgjithëautorëtiparaqesinpikëpamjet e tyre nëmënyrëtëqytetëruar, pa fyertëtjerët. Ne besojmë se “Vinicity

2022-11-17T15:36:14+00:0017 Nëntor, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Mirza Buljubašić, Sarajevë: Fryma malinje e së kaluarës

Kohët e ardhshme dëshmojnë se shoqëritë post-jugosllave po humbasin gradualisht karakteristikat e pas konfliktit dhe po bëhet më e qartë se këto janë shoqëri para konfliktit ose të paktën para-totalitare. Mirza Buljubasic Po i afrohemi dekadës së tretë që nga përfundimi i një prej faqeve të shumta të përgjakshme në

2022-11-08T20:18:43+00:008 Nëntor, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Jonila Godole, Tiranë: Keqkuptimi për „hapjen“ e dosjeve

Nisma e re ligjore, pavarësisht ndonjë efekti anësor pozitiv, nuk arriti të ngrihet mbi politikat e ditës dhe t'i ofrojë qytetarëve një model se si të ndahemi me të shkuarwn kriminale që na ka futur në lak për 30 vjet dhe nuk na lëshon. Jonila Godole Në javët e debatit

2022-11-08T20:16:52+00:008 Nëntor, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Miloš Vukanović, Podgorica: Kultura e kujtesës si armë politike

Qoftë një fjalim në Srebrenicë apo një shenjë në Morinj, e kaluara përdoret për përfitime të menjëhershme politike; ndërsa kjo është e qartë për shumicën, është gjithashtu e pranueshme. Miloš Vukanović Është e kuptueshme një nivel i caktuar i keqkuptimit të termave dhe proceseve të drejtësisë tranzicionale, ballafaqimi me të

2022-11-08T20:15:43+00:008 Nëntor, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments
Go to Top