Monthly Archives: Prill 2023

Ivana Korajliq, drejtoreshë ekzekutive e Transparency International, Banja Luka: Ne nuk mund ta konsiderojmë këtë si një minimum të demokracisë

https://www.youtube.com/watch?v=aWtunEsn2BI

2023-04-18T18:29:54+00:0018 Prill, 2023|video al|0 Comments

Qytetarët e Beogradit i përgjigjen pyetjes nëse do ta pranojnë marrëveshjen europiane për normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës

https://www.youtube.com/watch?v=hqOBoM6OT-Y

2023-04-18T18:28:05+00:0018 Prill, 2023|video al|0 Comments

Asim Mujkić, Sarajevo: Sundimi i etnopolitikës

Artikulimi politik i sundimit etno-nacionalist është etnopolitika, e cila vjen me një gamë të gjerë të "raporteve", "kuotave", "reciprociteteve" të veta, duke e bërë këtë vend një "vend të pjesshëm të lirë të demokracisë së pjesshme". Asim Mujkic Duke mësuar se, sipas parametrave të shteteve demokratike, BeH është cilësuar si

2023-04-18T18:23:19+00:0018 Prill, 2023|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Srđan Perić, Podgoricë: Levë në vend të kryqëzimit

Ne nuk ishim gati për një kërcim përpara - u bë më i vogli i mundshëm. Srđan Perić Qeveria afatgjatë prodhoi një gjendje shpirtërore në të cilën vështirë se mund të dallojmë mes asaj që është e dobishme dhe asaj që është e dëmshme për ne. Gjithçka që duhej të

2023-04-18T18:22:44+00:0018 Prill, 2023|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Bojana Selaković, Beograd: Trendi i simulimit të demokracisë

Të krijohet përshtypja se duke ngushtuar hapësirën e veprimit civil, qeveria po përpiqet të homogjenizojë opinionin publik për prioritetet e larta të politikës së jashtme, në vend që të lejojë një debat të gjerë dhe thelbësor për to. Bojana Selaković Trazirat globale dhe rajonale që shënuan vitin e kaluar treguan

2023-04-18T18:22:11+00:0018 Prill, 2023|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Elvin Luku, Tiranë: Demokracia e brishtë në Shqipëri

Raporti i “Nations in Transit” i Freedom House për vitin 2022 e klasifikon Shqipërinë si një “regjim hibrid” ndërsa vendi nuk arrin më shumë se 45.8% të sistemit të përgjithshëm të pikëzimit për shtyllat e demokracisë. Elvin Luku Shqipëria vlerësohet si një demokraci hibride, ndërsa indikatorët e saj veçanërisht sa

2023-04-18T18:21:42+00:0018 Prill, 2023|Kronikë e mjedisit|0 Comments
Go to Top