Monthly Archives: Dhjetor 2020

Amarildo Gutić: Prokurimi publik dhe marrëveshjet private

‘Elitat’ politike dhe kompanitë e tyre të preferuara janë financues të përbashkët, të gjithë për shkak të korrupsionit të gjithëpranishëm brenda prokurimit publik. Çdo vit, një e treta e fondit prej tre miliardë marka shpenzohet në mënyrë jo transparente, dhe makineria gjyqësore ‘e mirë vajosur’ nuk duhet se e konsideron

2020-12-09T01:16:53+00:009 Dhjetor, 2020|video al|0 Comments

Gentina Begolli Pustina: Gazetaria Investigative në Kosovë

Gentina Begolli Pustina është një gazetare e Televizionit Kombëtar të Kosovës e cila ka fituar shumë çmime, dhe ka drejtuar Lidhjen e Gazetarëve të Kosovës që nga viti 2018. Ajo diskuton prezencën e korrupsionit dhe nepotizmin si tema të gazetarisë investigative në median Kosovare.       https://www.youtube.com/watch?v=gzF-NVpv9EI

2020-12-09T01:15:28+00:009 Dhjetor, 2020|video al|0 Comments

Milena Bešić: Modelet dhe shkalla e diskriminimit në Mal të Zi

Dhjetë vitet e fundit kanë parë ndryshime të vogla në shkallën e diskriminimit në shoqërinë malazeze. Një e treta e qytetarëve malazezë nuk dëshirojnë të jetojnë në të njëtin vend me anëtarët e popullsisë LGBT, dhe pothuajse 43% nuk mendojnë se personat LGBT duhet të kenë të njëjtat të drejta

2020-12-09T01:14:00+00:009 Dhjetor, 2020|video al|0 Comments

Mbjedhja e pemëve në Ditën Kombëtare të Rinisë dhe Lirisë

8 dhjetori kremtohet si Dita e Rinisë dhe Lirisë në Shqipëri, pasi protestat studentore kundër diktaturës filluam në atë ditë në vitin  1990. Kryebashkiaku i Tiranës Erion Veliaj mbolli pemë për të kremtuar këtë ditë, me mbështetjen e aktivistëve të rinj.   https://www.youtube.com/watch?v=BoywnKO0bgo

2020-12-09T01:12:40+00:009 Dhjetor, 2020|video al|0 Comments

Lutfi Dervishi, Tiranë: Gjuetia për peshkun e vogël

Në Shqipëri do të vijë një ditë kur zyrtarë të lartë të implikuara në afera korruptive, do të hetohen, gjykohen dhe dënohen por ajo ditë nuk është e afërt sa kohë që në rrjetën e drejtësisë bien vetëm “peshq të vegjël”.   Lutfi Dervishi Në 125 faqe të raportit vjetor

2020-12-09T16:13:22+00:009 Dhjetor, 2020|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Branko Cecen, Beogradi: Matja e korrupsionit

Kur një vend shtiret në betejën kundër korrupsionit, virusi ka tendencë të krijojë mutacion shumë shpejt dhe ka një shkallë të lartë vdekjesh. Branko Cecen Skandali Krusik i vitit të kaluar ishte një skandal rajonal. Denoncuesi i ndershëm zbuloi një rrjet korrupsioni të një shkalle masive, nga i ndjeri Branko

2020-12-09T00:58:23+00:009 Dhjetor, 2020|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Stevo Muk, Podgorica: Një vëlla i vetëm dhe shtatë milion

Nuk mund të ketë një betejë efikase kundër korropsionit pa ndryshim të strukturave politike, por ajo çfarë nuk dimë akoma është nëse ndryshimet politike janë të mjaftueshme për akte të mëdha anti-korrupsion. Stevo Muk Kur përmendim fjalën 'korrupsion', shumë gjëra vijnë në mendjen e qytetarëve të Malit të Zi. Do

2020-12-09T00:57:06+00:009 Dhjetor, 2020|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Eldin Karic, Sarajevë: Fjalori i një Viti të Humbur

Kur hedhim shikimin pas, ka pak gjëra në këto pak a shumë 300 ditë të cilat ia vlejnë ti mbajmë mend. E keqja mori kthesë dhe u përkeqësua. Por, meqë gjithmonë çdo e keqe e ka një të mirë, le të përpiqemi të jemi më të mençur, të mësojnë një

2020-12-09T00:56:33+00:009 Dhjetor, 2020|Kronikë e mjedisit|0 Comments
Go to Top