8 dhjetori kremtohet si Dita e Rinisë dhe Lirisë në Shqipëri, pasi protestat studentore kundër diktaturës filluam në atë ditë në vitin  1990. Kryebashkiaku i Tiranës Erion Veliaj mbolli pemë për të kremtuar këtë ditë, me mbështetjen e aktivistëve të rinj.