Voja Žanetić: Rreth S3 në BE dhe në BP

17 Tetor, 2023|0 Comments

Në çfarë mënyre, në përgjithësi, po i braktisim ne në këtë afërsi specializimet tona të mëparshme - për të prodhuar një fuqi punëtore që largohet, konflikte që nuk ndalen dhe ngecje ekonomike pas BE-së që

Voja Žanetić: Santa Claus dhe votimi në këmbë

10 Tetor, 2023|0 Comments

Integrimi europian është një proces gjithnjë e më masiv, i individualizuar i "votimit në këmbë" - zhvendosja e të rinjve nga rajoni në ato vende të Europës dhe botës që kanë mungesë të fuqisë punëtore

Voja Žanetić: Metal, por mendor

30 Qershor, 2023|0 Comments

Nëse dikush do të kishte sukses në hartimin e Empatisë Artificiale dhe Urtësisë Artificiale (AE dhe AW) si shtesa të nevojshme softuerësh në Inteligjencën Artificiale, kjo botë do të kishte një shans të ishte më

Voja Žanetić: Kujdestarët e fëmijëve

30 Maj, 2023|0 Comments

Askush nuk është më i mirë në mbrojtjen e qytetërimit dhe dijes sesa ata që mbrojnë fëmijët nga mosqytetërimi dhe injoranca. Voja Žanetić Ajo quhej Andjelija Lelicanin. Ajo ishte mësuese e matematikës në shkollën fillore,