është një platformë e hapur, e disponueshme për të gjithë personat e rajonit, ose Ballkanit Perëndimor, zëri i të cilëve ka nevojë të amplifikohet, dhe që janë të etur të shprehin perspektivën e tyre kritike, idetë dhe këndvështrimet e reja për çështjet aktuale, me shkrim, video, apo formate të tjera.

Përmbajtja dhe pikëpamjet në tekste janë pikëpamje të autorëve dhe nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht pikëpamjet e Fondit Europian për Ballkanin dhe Lëvizjes Europiane në Serbi.

Zvezdana Kovač, Beogradi: Afërsia, fqinjësia

23 Nëntor, 2022|0 Comments

Afërsia jonë janë qytetarët, miqtë, kolegët, diversiteti, gëzimi, bukuria natyrore, forca, madje edhe ekzagjerimi, që nuk bën dëm dhe është i shkëlqyeshëm për shaka Zvezdana Kovač Ndër të tjera jemi edhe adhurues të mëdhenj të

Dževdet Tuzlić, Sarajevë: Kufijtë e fatit

23 Nëntor, 2022|0 Comments

Projekti Vicinity i theu ato kufij, vendosi komunikim në një nivel më të gjerë, mundësoi rrjedhjen e lirë të informacionit, shprehjen e lirë të njohurive, aftësive, arritjeve dhe ekspertizës. Dževdet Tuzlić Edhe kur isha i

Zylyftar Bregu, Tiranë: Ari i zi i nëntokës

23 Nëntor, 2022|0 Comments

Banorët e këtyre zonave kanë rreth një dekadë që ankohen për sjelljen e kompanisë private që ka fituar të drejtën për të shfrytëzuar nëntokën naftëbajtëse, Bankers Petroleum pronësia e të cilës ka kaluar nëpër disa

Kultura sjećanja je izuzetno važna za naš budući opstanak. Niti jedan dan bez opomene i uspomene, niti jedna propuštena prilika da se bude glas žrtava.

Ahmo Mehmedović@AhmooL

Не ја знам политиката и историјата, само гледам што се случува и често помислував дека некој/нешто го кочи нашиот развој. Сега станува појасно и се согласувам со Вас”…дека нашиот пат кон иднината води низ нашето соочување со живите сеништа и децениите на минатото…”

mravka@twitybib

Tri su problema sa tablom u Morinju.

Neko odbija da se u Morinju dogodio ratni zločin

Neko bi da kompletnu odgovornost svede na velikosrpski nacionalizam

Za zločin o kojem tabla govori – nisu adekvatno sankcionisani počinitelji, nalogodavci i odgovorna lica.

Boris Ristovic@_boristovic

Ove prostore će uvek pratiti monstruozni zločini iz prošlosti, jer se ignorišu.

Djidji@nemoguljude

Nje lidhje e mir krijohet me dike qe pranon te kaluaren tende, mbeshtet te tashmen dhe te jep kurajo per te ardhmen…

fjona@fjona6,