Monthly Archives: Korrik 2022

Aleksandar Milošević, Beograd: Një dimër i shtrenjtë dhe i ftohtë po vjen

Sot Serbia nuk ka mjaftueshëm energji elektrike dhe as qymyr të mjaftueshëm dhe kjo është gjendja në të cilën do ta presë dimrin në kohën e krizës më të madhe energjetike në Europë. Aleksandar Milošević Në momentin e shkrimit, më 12 korrik në ora 23:08, çmimi i energjisë elektrike në

2022-07-19T20:16:25+00:0019 Korrik, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Gazmend Berlajolli, Prishtinë: Të jetosh me sfidat e një të ardhme të panjohur

Norma e inflacionit në Kosovë po shënon rritje të ashpër deri në 12.5%, duke e bërë inflacionin si preokupim kryesor dhe më të përfolur në shoqëri. Gazmend Berlajolli Agresioni brutal rus kundër Ukrahinës dha një alarm të madh për sigurinë në botë, për ekonominë dhe tregtinë ndërkombëtare si dhe për

2022-07-19T20:15:52+00:0019 Korrik, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Zef Preci, Tiranë: C´fare dimri na pret?

Studime te ndryshme tonat dhe të ekspertëve të huaj vërejnë se në kushtet e sotme, efektet e krizës mund të zvogëlohen vetëm nëse politikat fiskale të qeverisë nxitin prodhimin vendas dhe mbështesin financiarisht njëkohësisht shtresat dhe grupet sociale në nevojë.  Zef Preci Për një numër arsyesh objektive dhe subjektive, zhvillimet

2022-07-19T20:15:25+00:0019 Korrik, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Mirce Jovanovski, Shkup: Shumë probleme për ekonominë e brishtë maqedonase

Arsyet janë të shumta: rritja e çmimeve, pasiguria rreth furnizimit me energji elektrike dhe gaz natyror, standardi i jetesës, (mbi)borxhi i shtetit, kriza shëndetësore... Mirce Jovanovski Mendimi se çfarë na pret në dimrin e ardhshëm, edhe tani në kulmin e verës, na jep ‘të dridhura’. Ka shumë arsye për këtë:

2022-07-19T20:14:27+00:0019 Korrik, 2022|Kronikë e mjedisit|0 Comments
Go to Top