Monthly Archives: март 2021

Home|2021|март

Ѓорѓе Латиновиќ: Смеа под маски

Ѓорѓе Латиновиќ е дипломат, поранешен амбасадор на БиХ во Црна Гора, политички аналитичар, но и автор на неколку книги сатира. Во видеото зборува за темите на неговите афоризми што ги наоѓа во секојдневниот живот во Босна и Херцеговина. https://www.youtube.com/watch?v=fedDA5bXJTk

2021-03-31T21:21:12+00:00март 31st, 2021|video mk|0 Comments

„Fekicita“ во доба на ковид

Како изгледа кога славниот италијански хит Felicita го пеат познатите хумористи „Vlora Parodists“, во кој пародираат за пандемијата, вакцинацијата и последиците од социјалната дистанца. https://www.youtube.com/watch?v=jTdQrhHYxb8

2021-03-31T21:20:46+00:00март 31st, 2021|video mk|0 Comments

Црногорец во Унгарија

Дел од настапот на црногорскиот стенд-ап комичар Андрија Дабановиќ, кој со своите духовити импровизации по регионот ја освои и Унгарија. https://www.youtube.com/watch?v=evPpzN_91Yg

2021-03-31T21:19:53+00:00март 31st, 2021|video mk|0 Comments

Почитување на антиковид мерки

Видеото од едно основно училиште во Косово стана вирално бидејќи покажува како се „почитуваат“ антиковид мерките, според кои сите образовни институции се должни да ја мерат температурата на учениците. https://www.youtube.com/watch?v=-2n3sJQzP1s

2021-03-31T21:17:24+00:00март 31st, 2021|video mk|0 Comments

Наташа Нелевиќ: Музеј на жените во културното гето

Наташа Нелевиќ, театарска критичарка и драмска писателка, со НВО Нова во 2011 година го започна електронскиот Музеј на жените, на кој се собрани, ревалоризирани и презентирани на јавноста документи за животот на жените во минатото на Црна Гора. Во видеото зборува и за пречките за реализација на идејата дигиталниот музеј

2021-03-31T21:22:35+00:00март 31st, 2021|video mk|0 Comments

Моџо Килингтон, Скопје: Juvax, неврзани и врзани

Преку југословенскиот Јуваx систем насекаде низ светот се води борбата со вакцината „Козара 6“. Некои од братските неврзани народи веќе се враќаат во нормално функционирање во општествено културниот живот, а многу од нив повторно ги отворија и казнените кампови. Моџо Килингтон Како што предвидуваа домашните, но и меѓународните експерти, а

2021-03-31T21:14:27+00:00март 31st, 2021|хроника на околината|0 Comments

Данило Ѓуриќ, Приштина: Мудрецот од тунелот

Денеска, кога зад себе имаме над 300 тунели за дезинфекција, какви што нема никој друг на Балканот, веруваме во поубаво утре. Секојдневно се молиме. Данило Ѓуриќ По просветлувањето што го доживеа, накратко се повлече во осаменост, барајќи ја смислата на животот. За среќа, брзо сфати дека со својата мудрост може

2021-03-31T21:13:59+00:00март 31st, 2021|хроника на околината|0 Comments

Ненад Кулачин, Белград: Србија во Европската унија!

На Србија веќе не ѝ се потребни никакви преговори, ниту услови за прием во членството. Тоа што Вучиќ го направи за Србија, никој никогаш не го направил за ЕУ. Ненад Кулачин Конечно дојде и овој ден – 1 април 2022 година, денот кога ќе биде познато дали Србија, односно нејзиниот

2021-03-31T21:13:35+00:00март 31st, 2021|хроника на околината|0 Comments

Брано Мандиќ, Подгорица: Прва литиска седница на Владата

Според извори од кабинетот на премиерот Кривокапиќ, вицепремиерот Дритан Абазовиќ го искористил своето влијание седницата да не се одржи на колена, како што беше претходно најавено. Брано Мандиќ Денеска Владата на Црна Гора ќе ја одржи првата литиска седница, која ќе започне во центарот на Подгорица, а ќе заврши во

2021-03-31T21:13:10+00:00март 31st, 2021|хроника на околината|0 Comments
Go to Top