Monthly Archives: мај 2023

Раиса Шеху: Образованието и уметноста треба да го лекуваат ова општество

https://www.youtube.com/watch?v=gdMpCNqwBDA

2023-05-30T15:14:52+00:00мај 30th, 2023|video mk|0 Comments

Заеднички образовен проект имплементиран од страна на Косовскиот образовен центар и ДОКУФЕСТ

https://youtu.be/H_8bFAnkIXQ

2023-05-30T15:13:55+00:00мај 30th, 2023|video mk|0 Comments

„За европска безбедност, демократија и слобода“

Видео на Меѓународното европско движење и на Европското движење во Србија https://www.youtube.com/watch?v=gcYdNO_MSfg

2023-05-30T15:11:16+00:00мај 30th, 2023|video mk|0 Comments

Калина Сотироска Иваноска, Скопје: Драги наставници, моќта е и во ваши раце!

Клучот за одржлив развој на образованието започнува со наставниците. Наставниците денес се најзасегнатата страна во создавањето или нарушување на угледот на едно училиште.  Калина Сотироска Иваноска Се ближи крајот на учебната година, учениците се во исчекување на долгиот одмор, но пред да дојде денот на ослободувањето потребно е да поминат

2023-05-30T15:08:40+00:00мај 30th, 2023|хроника на околината|0 Comments

Билјана Стеваниќ, Горњи Милановац: Тешко на Србија

Болно сум свесна дека професијата просветен работник денеска е апсолутно обезвреднета. Со години наназад едвај спојуваме крај со крај. Билјана Стеваниќ   Го сакате ли училиштето? Јас го сакам! Го сакам од кога знам за себе. Моите први сеќавања се врзани за училишната клупа во која седам меѓу две девојчиња

2023-05-30T15:06:39+00:00мај 30th, 2023|хроника на околината|0 Comments

Едлира Дибрани, Приштина: Косово сме далеку од Финска

Имаме да изодиме уште долг пат пред да почнеме да му веруваме на нашиот несовршен систем и потоа да ги цениме наставниците да ја вршат својата работа во која државата немала никаква улога. Едлира Дибрани Во општество кое штотуку излезе од војна, пред речиси 24 години, не ми е лесно

2023-05-30T15:04:51+00:00мај 30th, 2023|хроника на околината|0 Comments

Сенад Алиќ, Сараево: Јас сум дури наставник

Постоеше една изрека: „Сè се менува, освен училницата“. Велам, постоеше, затоа што денеска училницата не е повеќе онаа училница. Проф. Сенад Алиќ Кога ќе се сетам на почетоците на својата професионална кариера во просветата, имам чувство дека одев по улица и кого и да го сретнев се фалев дека сум

2023-05-30T15:02:46+00:00мај 30th, 2023|хроника на околината|0 Comments
Go to Top