Monthly Archives: ноември 2022

Едо Ашчериќ, претседател на НВО „Граѓанска искра“: Во какво опкружување живееме

https://www.youtube.com/watch?v=EGVRJxLxG6I

2022-11-23T19:00:12+00:00ноември 23rd, 2022|video mk|0 Comments

Повик до жените да се пријават за програма за менторство „Сподели го своето знаење“

https://www.youtube.com/watch?v=5YwAZDPpOZM

2022-11-23T18:58:43+00:00ноември 23rd, 2022|video mk|0 Comments

Звездана Ковач, Белград: Близина, соседство, блискост

Опкружувањето се граѓаните, пријателите, колегите, различностите, радоста, природните убавини, силата, па и претерувањето кое никому не му штети, а е погодно за шега. Звездана Ковач Ние, во нашето опкружување, меѓу другото, сакаме и јубилеи, па ако баш се потрудиме, би можеле да кажеме дека годинава одбележуваме десетгодишнина од „Опкружување“. Ако

2022-11-23T18:56:23+00:00ноември 23rd, 2022|хроника на околината|0 Comments

Брано Мандиќ, Подгорица: Информатички целибат

По расправите на веб, никој не излегува помудар, како по читање на книга. По расправите на веб, никој не излегува поопуштен, како по добар секс. По расправите на веб, човек излегува изморен, со чувство на зависност. Тоа е нашето опкружување. Брано Мандиќ Морам да зуцнам за дигиталното опкружување кое се

2022-11-23T19:47:24+00:00ноември 23rd, 2022|хроника на околината|0 Comments

Газменд Берлајоли, Приштина: Дневник на една заборавена година

Денеска, повеќе од кога и да е во нашата понова историја, потребна е непоколеблива решителност и посветеност за да се осудат политичарите кои сеат раздор и повикуваат на војна во регионот. Газменд Берлајоли Позитивните вести отсуствуваа и во 2022 година: руската агресија во Украина, со дезориентирачки вести од сите страни,

2022-11-23T19:49:44+00:00ноември 23rd, 2022|хроника на околината|0 Comments

Џевдет Тузлиќ, Сараево: Граници на судбината

Проектот „Опкружување“ ги сруши тие граници, воспостави комуникација на поширок план, овозможи слободен проток на информации, слободно изразување на знаењето, умеењето, достигнувањата, експертизмот.  Џевдет Тузлиќ  Уште додека бев мал, од авлијата гледав во правец на кулата на средновековниот благородник Хрвоје Вукчиќ Хрватиниќ и се прашував што има зад неа. Некоја

2022-11-23T18:51:30+00:00ноември 23rd, 2022|хроника на околината|0 Comments
Go to Top