Akademia e Arteve Performuese në Sarajeve ka iniciuar krijimin e Komitetit për Parandalimin e Dhunës Seksuale dhe asaj me bazë Gjinore, që do të ndjekë në mënyrë strikte një politikë të tolerancës zero ndaj çdo forme diskriminimi dhe ngacmimi, seksual apo të ndonjë forme tjetër. Rasti i Mika Aleksic e ka tronditur të gjithë rajonin, një nga reagimet ka qenë grupi i Facebook ‘Nuk e kërkova unë këtë’, nisur nga ish studentët dhe studentët aktualë të Akademisë. Srdjan Vuletic, drejtor dhe Dekan i Akademisë, flet në këtë video.