Bukuria e malit Durmitor gjatë viteve ka tërhequr gjithnjë e më shumë turistë, të cilët kërkojnë të shijojnë natyrën e paprekur, kanionet e këtij masivi dhe shtigjet që jo gjithmonë janë të arritshme. Shërbimi i Shpëtimit të Jetës në Mal i siguron ata se qëndrimi është i sigurt.
Zoran Vojinović, shefi i Shërbimit të Shpëtimit të Jetës në Mal, në zonën e Durmitor-it flet mbi këtë punë sa kërkuese dhe njerëzore.