Drejtori dhe Themeluesi i OJQ-së “Labyrinth”, e cila merret me parandalimin e drogës dhe abuzimin me alkoolin, thotë se, edhe pse ka pasur shumë iniciativa në Kosovë për legalizimin e marijuanës për qëllime mjekësore, asgjë nuk është bërë për këtë.