Ratko Ozorovic është një drejtor i mirënjohur boshnjak në filma, TV, dhe teatër, si dhe një figurë letrare. Ai ka krijuar art për rreth 50 vite: pesë libra, dy filma, qindra dokumentarë dhe programe televizive. Ai flet për kohët tona të censurës, betejën midis satirës dhe humorit, aforizmat që u bënë realitet, dhe jetën e tij mes poezisë, satirës dhe  filmit…