Kurorëzimi i mitropolitit të ri të Malit të Zi dhe litoralit të kishës ortodokse serbe, Joanikije, ishte një temë qendrore jo vetëm në Malin e Zi, por edhe në rajon. Në njërën anë, besimtarët u mblodhën në Podgoricë, ndërsa në anën tjetër, protestuesit u mblodhën kundër vendimit për të kurorëzuar mitropolitin në manastirin e Cetinjes.