Muzeu në Manastir, me ekspozitë të pasur të përhershme, gjendet në një nga objektet më të rëndësishme kulturore dhe historike, në objektin e Kazermës së Vjetër. Kjo ndërtesë monumentale na kujton historinë e pasur, ngjarjet e rëndësishme dhe njerëzit që kanë jetuar këtu.