Tirazhi i gazetave ditore në Serbi ra nga 30 deri në 40 përqind gjatë vitit të parë të pandemisë. Të ardhurat nga reklamat gjatë gjendjes së jashtëzakonshme ishin pothuajse inekzistente për gazetat ditore dhe javore. Në fillim të vitit u shpërndanë subvensione, dhe u përfituan kryesisht nga tabloidet pro qeveritare. Kjo video është krijuar nga Shkolla e Gazetarisë e Novi Sadit.