Banorët e Bare Kraljske-s, një fshat në veri të Malit të Zi, kanë protestuar për muaj me radhë kundër shtetit dhe koncesionerëve për shkak të vendimit për të ndërtuar një mini hidrocentral në tre rrjedha të ndryshme lumenjsh. Ata pretendojnë se vendimi për ndërtim është marrë në rrethana të dyshimta.