И покрај секојдневниот драматичен раст на заболени и починати од вирусот Ковид-19, во Црна Гора се вакцинирани само 32% од популацијата. Дури ни оние кои би требало да дадат пример, честопати не го прават тоа и не сакаат да се вакцинираат. Еден таков неоснован и неодговорен пример е забележан деновиве во емисијата ТВ Вести „Рефлектор“ и предизвика бурни реакции.