Të gjitha luftërat e mia kibernetike janë thjesht mbrojtëse. Tani, nëse ndonjëherë e teprojmë paksa me mbrojtjen e nevojshme, Zoti do të falë – të armatosh tastierën do të thotë të pranosh të vdesësh nga tastiera.

Zoran Kesic

Jam viktimë e shpeshtë e sulmeve kibernetike.

Megjithatë, pas mbrojtjes sime kibernetike, këta sulmues kibernetikë bëhen kryesisht viktimat e mia kibernetike.

I ha për mëngjes online, e lyej tastierën me ta për një drekë kibernetike, i vendos në shtrat për një darkë në Facebook.

Ku menduat se po shkonit me thirrjen tuaj prej 10 gigabajt në sekondë, a jeni të çmendur?!

A nuk dini më mirë se sa të ngatërroheni me një njeri që nuk ka humbur asnjë debat në internet?

Sepse kjo është tema e kësaj jave – siguria kibernetike, apo jo?

Teknikat e mbrojtjes kibernetike dhe kundërsulmit kibernetik ndaj atyre që kërcënojnë sigurinë time kibernetike dhe paqen shpirtërore kibernetike me mesazhet dhe komentet e tyre budallaqe në rrjetet sociale.

Zoti im, di të humb kohë duke debatuar me njerëz që më mërzitin. Për shembull, kur kam një punë shumë të rëndësishme për të përfunduar, e ndërpres menjëherë sapo shoh që personi me të cilin po debatoj është përgjigjur dhe shkruaj me ethe përgjigjen time, e cila do ta hedhë kundërshtarin tim në tokë.

Është thelbësore për mua t’u dëshmoj sa më shumë njerëzve në internet se unë kam të drejtë dhe ata nuk kanë.

Nuk është një punë e lehtë, por dikush duhet ta bëjë.

Kohët e fundit më së shumti debatoj me të ashtuquajturit antivaksistë.

Por ju lutem vini re se unë kurrë nuk sulmoj i pari.

Të gjitha luftërat e mia kibernetike janë thjesht mbrojtëse.

Tani, nëse ndonjëherë e teprojmë paksa me mbrojtjen e nevojshme, Zoti do të falë – të armatosh tastierën do të thotë të pranosh të vdesësh nga tastiera.

Këta antivaksistë kibernetikë janë zakonisht kundër emigracionit në të njëjtën kohë, kështu që debati zakonisht fillon me koronën (që nuk ekziston) dhe vaksinat (të cilat nuk funksionojnë) dhe rrëshqet në planet e muxhahedinëve për të na konvertuar kolektivisht në Islam, për të detyruar gratë të mbajnë shami dhe ne burrat të rrisim mjekrën.

Gruaja ime do të ishte më mirë atje, sepse ajo tashmë ka disa shalle, dhe unë definitivisht nuk do të kaloja mirë në këtë “Shtet Islamik të Serbistanit”

Duke qenë se kundërshtarët e mi kibernetikë nuk kanë argumente të vlefshme kundër shpërthimit të sensit tim të shëndoshë, logjikës dhe një majë sarkazme, ata shpesh përdorin teknika të dëshpëruara të sulmit kibernetik:

  1. një link me një videoklip në të cilin i nderuari Dr. Peter Peterson nga një nga universitetet më të famshme (ndjehuni të lirë të shpikni një emër) na hap sytë dhe tregon për një komplot që vetëm mendimtarët e dinë.
  2.  një citim nga një nga gurutë vendas kundër vaksinimit
  3. akuza se e kam “shitur” veten dhe se dikur më kanë dashur shumë dhe kanë qenë dakort me mua, por meqenëse kalova në anën e errët dhe fillova të promovoj vaksinat për para të mëdha (me dëshirë, “shefat më thanë të bëja kështu që e bëra’), ata u zhgënjyen shumë dhe e kuptuan se isha (ndjehuni të lirë të shpikni një fyerje).

Një sulmues kibernetik më shkroi kohët e fundit duke më shpjeguar planin e Bill Gates për të shkatërruar 10 deri në 15 për qind të popullsisë së botës me vaksina, dhe se madje ekziston një video e Gates duke thënë këtë para mijëra njerëzve në një sallë dhe para miliarda njerëzve në YouTube.

Pra, zuzari i pasur më budalla në historinë e zuzarëve të pasur.

Për shembull, nëse do të planifikoja të vrisja një miliard njerëz (disa qindra milionë lart e poshtë), do të përdorja një mashtrim kriminal.

Nuk do ta shpallja publikisht planin tim!

Shkëlqyeshëm, e di.

Sepse nëse e them publikisht do të thotë se plani im mund të arrijë lehtësisht Zika Lazic, i cili dërgon linkun si një pjesë kyçe të provës, duke kërkuar që të shikoj atë që Bill Gates thotë nga minuta e 4-të.

Nuk u tregova dembel, klikova në të dhe që në minutën e katërt, zuzari nga Microsoft shqipton qartë dhe me zë të lartë “10 deri në 15 për qind të popullsisë së botës”.

Djalli nuk do të më lejonte ta lë me kaq – sikur nuk e lejon asnjë prej nesh satanistëve, kështu që bëra një përpjekje mbinjerëzore për të parë fjalimin e Darth Vader që në fillim, pra për 4 minuta shtesë.

Doli që Bill Gates, çuditërisht, nuk foli fare për planin e reduktimit të popullsisë, por për mënyrat për të reduktuar emetimet e dioksidit të karbonit!

Do të thotë, zhvillimi i vaksinave dhe kujdesit shëndetësor do të reduktonte rritjen e tepërt dhe të paqëndrueshme natyrore me 10-15 për qind, dhe çuditërisht kjo nuk do të thotë që çdo i dhjeti person që kalon në rrugë do të vdiste nga vaksinat helmuese.

Zika Lazic pranoi se ai mund të ketë gabuar në atë çështje të veçantë, me theksin tek ‘ndoshta’ dhe jo ‘gabim’, por edhe se, dhe po citoj, ‘ka ende shumë prova’.

Dhe kështu, për të shtatën ditë radhazi, kam pritur për shumë më tepër prova të Zikës dhe….

Më falni, duket se diçka sapo ka mbërritur në Facebook-un tim, ndaj ju kërkoj falje lexuesve me këtë rast, sepse për shkak të një pune urgjente në lidhje me sigurinë kibernetike, më duhet të përfundoj papritmas rubrikën e kësaj jave.

Dhe keni të drejtë, Zika nuk është i çmendur.

Unë jam.