Дури 45% од испитаните жени и девојчиња во Северна Македонија доживеале некаква форма на насилство. Насилството врз жени и девојчиња води кон скршени животи! Затоа, сите да реагираме, да пријавиме, да менуваме! #KaжиНе и биди дел од кампањата 16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња. Видео изработено од ООН Северна Македонија.