Ова е седмиот филм во серијата кратки документарци во рамките на проектот “Форум за интеркултурализам – сите наши приказни” на Центарот за интеркултурна комуникација, кој беше реализиран со поддршка на Фондацијата за отворено општество. Автор на филмот е Брајан Брковиќ.