Иницијативата „Beyond Fences 2“, дел од проектот на УСАИД „Правда за сите“ во Албанија, претставува филмови во продукција на албански студенти по новинарство, кои фрлаат светлина врз социјалните неправди и ја зголемуваат свеста за големата потреба за поправедно општество.