Извршната директорка на Хелсиншкиот комитет во Северна Македонија зборува за актуелната активност на Комитетот за подобрување на условите во „затворените институции“, кои години наназад се тема поради која Северна Македонија е критикувана од страна на меѓународните институции.

Видеото е дел од регионалниот проект „Хроника на опкружувањето“ кој го реализираат Европскиот фонд за Балкан и Европското движење во Србија.