Мрежата на организации за млади и младински организации „Разликите нѐ обединуваат“ се состои од 25 организации-членки, чија идеја е да обединуваат и да работат на воспоставување институционална поддршка за промоција на интеркултурален дијалог и културна разновидност во Србија. Во видео приказната „Вмрежено“, Здружението на граѓани „Примус“ и средношколци од Прибој, учесници во проектот, зборуваат за важноста на мултикултурализмот и очекувањата од патувањето во Суботица и средбата со нивни врсници.