Невладината организација „Чекорете со нас – Фирен Аменца“, заедно со Институтот за апатридија и инклузија (ИСИ) и конзорциумот кој обединува бројни организации ширум светот, го препознаа бремето на пандемијата со кое не може да се справи најзагрозената социјална група во Црна Гора.