Зијад Реџиќ Зизи во Сараево е познат како прв сертифициран тренер по снукер во БиХ, спорт кој е сѐ попопуларен во светот. Сепак, Зијад доби огромно внимание од јавноста споделувајќи го своето искуство од престојот во ковид-клиника каде што се избори со болеста и започна една интересна хуманитарна акција.