Поради епидемиолошките мерки, на црногорските музичари веќе 11 месеци им се забранети настапи. Беа принудени со музички перформанс пред државниот парламент да го привлечат вниманието на здравствените власти, на Владата и на јавноста за да им посочат дека и тие имаат семејства и дека веќе долго време се практично без никакви приходи.