Тиражите на дневните весници во Србија, во првата година од пандемијата, паднаа за 30 до 40 проценти. Приходите од рекламирање за време на вонредната состојба беа скоро непостоечки за дневните и неделните весници. Субвенциите беа поделени на почетокот на годината, а ги добија главно провладини таблоиди. Видеото е реализирано од Новосадската новинарска школа.