Вакцинацијата е најдобриот начин да се запре пандемијата, сметаат 69,7% од младите во Црна Гора, но дури 44,3% не сакаат да се вакцинираат, покажа истражувањето кое неодамна го спроведе црногорската НВО Центар за афирмација и развој на младите.