Марија Радуловиќ е филолог и политиколог и речиси една деценија живее и работи на Косово, каде што  се занимава и се бори за човековите права, за еднаквост пред законот и во општеството. Таа е заменик народен правобранител на Косово и во видео клипот зборува за пандемијата и за дилемите околу вакцинацијата.