Невладината организација „Доза на среќа“ која им помага на децата и на родителите на деца со Даунов синдром, секој 13 ноември, Денот на ослободувањето на Скопје, организира продажна изложба на детски цртежи, и на тој начин се собираат пари за активностите на организацијата.