Краткиот видео-документарец ги носи приказните на жителите кои со години се соочуваат со зараза и со непријатни мириси, на докторите кои укажуваат на сериозни последици по здравјето, како и на експертите за заштита на околината кои го истакнуваат негативното влијание врз екосистемот. Документарниот филм е реализиран во рамките на проектот „Граѓаните на Драч и факторите на локалното одлучување“.

Продуцент на документарецот: Гери Емири