Гентина Беголи Пустина е повеќекратно наградувана новинарка во Јавниот сервис на Косово, која е на чело на Асоцијацијата на новинари на Косово од 2018 година. Во видеото зборува колку истражувачките теми за корупцијата и за непотизмот се застапени во косовските медиуми.